Beszámoló GYMSMMK építési szakcsoport, FMCS 2018

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA

ÉPÍTÉSI SZAKCSOPORT

2017-18 évi beszámolója

 

2018 évben az építési szakcsoporti eseményeket az alábbiak alkották.

  1. szakcsoporti kirándulások,
  2. kötelező kamarai továbbképzés,
  3. a Soproni Egyetem Simonyi Karán indítandó „Fa”építész képzés és az egyetemi FMCS.

Szakcsoporti kirándulás volt 2018. 04. 12-én a Doka amstetteni gyárának látogatása és a Knapp-Verbinder euratsfeldi központjának látogatása. A kiránduláson az egyetem FMCS-s hallgatói is részt vettek. A képzést kötelező szakmai továbbképzésként szerettük volna akkreditáltatni, de a kamara tudásközpontja nem járult hozzá a buszon történő előadás elismeréséhez annak ellenére, hogy a mellékletben található program szerint megvalósított kirándulást a tartószerkezeti tagozat is elfogadta továbbképzésként az építési tagozattal együtt.

A kirándulás nagyon hasznosra és színvonalasra sikerült. A gyárlátogatás során az érdeklődőknek alkalmuk nyílt betekintést nyerni a zsaluzási módszerekbe a buszon tartott előadás által, majd élőben is találkozhattak a technológiával a  3000 m2-es bemutató-látogatóközpontban és a vezetett gyárlátogatás során. A bőséges ebédet követően, negyed órás buszozás után a Knapp-Verbinder Gmbh. várta a csoprotot, ahol a cégtulajdonos és a cég statikusa mutatta be a faszerkezeti kapcsolóelemeiket az előadóteremben. A figyelmes kávé-desszertet követően, kissé megkésve indultunk vissza Sopronba. Az úton egy a faszerkezetes épületeket érintő építési hibákról szóló előadással zártuk a napot.

 

A 3. témához Kiss Jenő, a tagozat elnöke és Dulácska Endre is támogató nyilatkozatot küldtek az azóta elindított új műszaki képzéshez.

 

A szakcsoport elnöksége folyamatosan részt vett az országos Építési Tagozat elnökségének munkájában. A Fiatal Mérnökök Csoportjába számos új tag lépett a megyei szakcsoporton keresztül, melyet az FMCS elnökének megküldtünk.

 

Sopron, 2019. április 15.

Grieszler Zsolt

Dr. Andor Krisztián

Fülöp Géza

elnökségi tag

elnök

elnökségi tag

 

Kapcsolat


Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar


Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézet

9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
(Soproni Egyetem, B épület)

 (+36 99) 518-214