ÉSZ alakuló ülés

2016.04.19.

Építési Szakcsoport alakuló ülés

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem volt a házigazdája a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara Építési Szakcsoportjának alakuló ülésének kedd délelőtt Sopronban.

 

A Magyar Mérnöki Kamarának különböző tagozatai vannak, melyeknek a kamara megyei szervezeteiben szakcsoportjaik működnek.  Az Építési Tagozat az egyik legrégebbi tagozat. Tagjai műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők, különféle építési területen foglalkozó szakértők. Ezen szakmák jogosításáért, felügyeletéért felel a tagozat.

A szakcsoport a megyei tagság számára szervez szakmai rendezvényeket, továbbképzéseket, kapcsolatot tart a helyi szakhatóságokkal és felsőoktatási intézményekkel, javaslatokat dolgoz ki (egyeztet), szakmai támogatás nyújt a képzéseket nyújtó helyi oktatási intézményeknek a várható és szükséges képzési formákhoz, szakirányokhoz, színvonaluk javításához, együttműködik szakmai kérdésekben a kapcsolódó területi tudományos egyesületekkel, illetve azok szövetségeivel, más területi szakmai kamarákkal, egyéb civil szervezetekkel.

Az építési tagozathoz tartozik a tavaly decemberben, Sopronban is megalakult Fiatal Mérnökök Csoportja, így mostantól annak szakmai rendezvényeit is segíti a szakcsoport.

Szakmai kirándulásokat, mérnököket érintő műszaki kérdésekkel foglalkozó rendezvényeket szervez az újonnan alakult szakcsoport.

Az ülésen részt vett Bartal György a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara elnöke és Kiss Jenő a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatának elnöke.

Az alakuló ülésen elfogadásra került a szakcsoport ügyrendje, megválasztották elnöknek Dr. Andor Krisztiánt, elnökségi tagoknak Grieszler Zsolt és Fülöp Géza mérnök kollégákat.

Elhangzott, hogy a Kamara építési tagozatának megyei tagjait összefogó szakcsoport nem csak a meglévő tagságra, hanem az utánpótlást jelentő fiatal mérnökökre is koncentrálni fog, nem utolsó sorban a faipari mérnökök építőiparral kapcsolatos jogosultsági kérdéseivel is.

A Megyei Mérnöki Kamara anyagilag is támogatja a területén működő Szakcsoportokat.

Dr. Andor Krisztián kiemelte, hogy bízik a tagok aktív közreműködésében.

Kapcsolat


Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar


Műszaki Mechanika és Tartószerkezetek Intézet

9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
(Soproni Egyetem, B épület)

 (+36 99) 518-214